
השתלת לב מלאכותית
השתלת לב מלאכותית היא השתלה שלמעשה מטרתה היא לשמש מאין גשר לתקופת מעבר, והיא נעשית כאשר החולה נמצא כבר במצב קשה ביותר, אך עדיין לא נמצא לב מתאים לתרומה,כך שלמעשה השתלת לב מלאכותית היא השתלה של לב שיהיה בתוך גופו של החולה רק לזמן מה ולא לכל אורך החיים.
כמו בתחומים רבים אחרים, גם בתחום של השתלת לב מלאכותית עוברת הרפואה שינויים רבים מאוד, אך למען האמת, למרות כל השיפורים שרואה הטכנולוגיה בפרט והמדע בכלל, עדין החוקרים לא הצליחו ליצור איבר שיתפקד ממש כמו שמתפקד לבו של האדם, שהרי מדובר באיבר מתוחכם ביותר.
היסטוריה
השתלת לב מלאכותית ראשונה התבצעה בשנת 1982, והעניקה יותר ממאה ימים של חיים לאדם אשר בו התבצעה. מובן שהייתה זו השתלת לב מלאכותית שהיוותה פריצת דרך של ממש בתחום, כיוון שהחוקרים החלו לחשוב שאכן אפשר יהיה, למרות המורכבות, ליצור איבר שיחליף את ליבו של האדם, ממש כשם שהצליחו ליצור את השיניים התותבות שמשמשות במקום השיניים הטבעיות. הבעיה היא כי השתלת לב מלאכותית היא הרבה יותר מסובכת, וגם הניתוח עצמו כרוך בלא מעט סיכונים, כיוון שמדובר על פרק זמן לא מבוטל שבו החולה שוכב מורדם לחלוטין, ומכונה חיצונית מבצעת עבורו את תהליך הזרמת הדם והנשימה.
התאמות שונות
כאשר מחליטים לבצע בחולה מסוים השתלת לב מלאכותית, יש צורך לוודא התאמה שבין הלב המלאכותי ובין גופו של האדם, וכך, אם לדוגמא מדובר על אדם שיש לו בעיה בתפקודו השמאלי של הלב, הרי שיבצעו בו השתלת לב מלאכותית רק בצדו השמאלי של הלב. השתלת לב מלאכותית לא מבטיחה חיים טובים יותר לחולים, וכמו כן, חשוב ביותר לזכור כי השתלת לב מלאכותית היא זמנית, כיוון שעד היום לא נמצא אבר שיוכל להחליף לחלוטין את הלב הפגום של אדם הסובל ממחלת לב כזו או אחרת. תפקידו של הלב המלאכותי הוא רק לעזור לחולה להחזיק מעמד ולשפר מעט את תפקודי ליבו, עד אשר יגיע לב תקין שאפשר יהיה להשתיל בגופו למשך כל חייו.